Activitats

25N 2021

El proper 25 de novembre, dia Internacional contra la Violència Masclista, el Moviment Feminista de Mallorca tornarem a sortir al carrer, en una gran manifestació, després de dos anys sense poder fer-ho.

Tot i estar esgotades i tristes per l’augment de les desigualtats, de la violència i de la situació d’extrema vulnerabilitat de les dones, ho farem per què no podem deixar de reivindicar un món lliure de violències. Sortirem per dir que estem fartes, per cridar que els carrers seran sempre nostres, per donar veu i testimoni a les dones que han estat víctimes, per homenatjar les nostres germanes caigudes per culpa de la màxima expressió de la violència, el feminicidi masclista.

Les dones vivim envoltades de violència masclista: física, sexual, psicològica, laboral, econòmica i simbòlica. Cap dona està lliure de patir-les. Ens insulten, ens agredeixen, ens violen, ens assassinen. Són constants les notícies de noves agressions. Com un degoteig permanent que ens dona un missatge clar: les violències masclistes van en augment i no passa res. I no només no passa res, sinó que hem encara d’escoltar veus que gosen posar-les en dubte, augmentant la nostra ràbia i impotència.

Les Balears s’han posicionat tristament com la CA on més víctimes de violència de gènere s’han produït a tot l’estat espanyol, però per tot el territori es multipliquen les terribles agressions masclistes a dones de totes les edats i condició.

Des del Moviment Feminista de Mallorca no podem quedar aturades. Tot i les dificultats del darrer any i mig, col·lectius i dones organitzades hem preparat un seguit d’activitats perquè el mes de novembre sigui un mes on es visibilitzi i denunciï la violència masclista en totes les seves formes.

El 2021 les feministes de Mallorca sortirem al carrer per a cridar ben fort i per fer renou.Ja n’hi ha prou de minuts de silenci, de gestos simbòlics, de polítiques covards, de mesures i recursos insuficients. Necessitem canvis estructurals i polítiques valentes amb accions contundents per poder acabar amb la violència masclista.

El proper 25N serem un clam contra el terrorisme masclista, per nosaltres, per les que ja no hi són i per les nostres filles, amigues, mares i germanes.

MANIFEST MFM 25N 2021

Agenda 25N 2021