MANIFEST FUNDACIONAL

Som dones, som múltiples, som diverses. Vivim als pobles i a les ciutats. Som les que feim feina, remunerada o no. Som les que reproduïm i tenim cura de la vida. Som paies, gitanes, dones amb diversitat funcional, migrades i racialitzades, laiques i creients. Les nostres edats són totes i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, inter, hetero… Som les que no hi són: som les assassinades, som les que es van quedar a la mar, som les que es van quedar a les fronteres. Som TOTES.

Denunciam el neoliberalisme salvatge que s’imposa com a pensament únic a nivell mundial i que destrossa el nostre planeta i les nostres vides. Les dones tenim un paper cabdal en la lluita contra el canvi climàtic i en la preservació de la diversitat. Per això, exigim que la defensa de la vida se situï en el centre de l’economia i de la política.

Denunciam que ser dona és la principal causa de pobresa i que se’ns castigui per la nostra diversitat. Que la precarietat s’agreuja en funció de la nostra edat, per ser migrades i racialitzades, per tenir una imatge allunyada de la normativitat o del binarisme de gènere, per tenir diversitat funcional. Denunciam estar sotmeses a pitjors condicions laborals, la discriminació salarial, el sostre de vidre, els sòls de fang i l’assetjament per raó de sexe i sexual a l’àmbit laboral. Per això, exigim que la nostra situació laboral ens permeti desenvolupar un projecte de vida amb dignitat i autonomia i que l’ocupació s’adapti a les necessitats de la vida i les nostres aspiracions.

Denunciam les polítiques migratòries i de fronteres. Cap persona és il·legal! Denunciam les normes i polítiques racistes i opressives contra les dones migrants. No al racisme ni a l’exclusió! No a les guerres i a la fabricació de material bèl·lic. Les guerres són producte i extensió de l’heteropatriarcat i del capitalisme per al control dels territoris i de les persones. La conseqüència directa de les guerres són el tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual i milers de dones migrades i refugiades arreu del món. Dones que som victimitzades, oblidades i violades com a arma de guerra. Per això, exigim l’acolliment de totes les persones migrades, sigui pel motiu que sigui, atenent al dret a la mobilitat humana.

Denunciam la islamofòbia de gènere en tots els àmbits, on es mesclen l’odi a una religió, el masclisme, el racisme i la xenofòbia. Per això, exigim que es reconegui la capacitat d’agència i es doni veu a les dones musulmanes, amb la finalitat d’acabar amb els prejudicis i la discriminació.

Denunciam totes i cadascuna de les violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades, que vivim les dones sigui quina sigui la nostra edat o la nostra condició. Exigim poder moure’ns en llibertat per tots els espais i a tota hora. Exigim el dret efectiu de viure vides dignes lliures de violències masclistes. Assenyalam i denunciam la cossificació i la violència sexual com a expressió paradigmàtica de l’apropiació patriarcal dels nostres cossos. És urgent que la nostra reivindicació Ni una menys: vives ens volem!, sigui una realitat.

Denunciam les opressions, discriminacions i violències per les nostres orientacions i identitats sexuals. Denunciam la LGTBIfòbia social, institucional i laboral que patim moltes de nosaltres com una altra forma de violència masclista. Som dones i som diverses. Si ens toquen a una, ens toquen a totes! Exigim ser protagonistes de les nostres vides, de la nostra salut i dels nostres cossos sense cap tipus de pressió estètica ni codis normatius. Els nostres cossos no són mercaderia ni objecte. Per això, exigim també la despatologització de les nostres identitats. Les nostres vides, les nostres emocions i els nostres processos vitals no són cap malaltia!

Exigim la despenalització total de l’avortament, incloent-hi a les menors d’edat, així com la seva legalització i cobertura gratuïta en el sistema de sanitat pública. Repudiam qualsevol tipus d’ingerència en la decisió de les dones sobre els nostres cossos i en la nostra llibertat per decidir ser mares o no ser-ho. Nosaltres parim, nosaltres decidim! Per això, reivindicam també el dret a una formació afectivo-sexual que ens ensenyi en la diversitat, sense pors, sense complexos, sense reduir-nos a mers objectes i que no permeti ni una sola agressió masclista ni LGTBIfòbica ni a dins ni a fora de les aules.

Per una economia que situï la vida al centre, per la justícia social i ambiental, per una societat en què cap persona sigui il·legal i en la que s’arraconi el racisme, pel dret a ser qui som i volem ser sense desigualtats ni discriminacions, i pel dret a viure vides dignes lliures de violències masclistes i LGTBIfòbiques… neix el Moviment Feminista de Mallorca.

Perquè Mallorca serà feminista o no serà!

Visca la lluita feminista!